Wijnstok & Spruit | catering
koks aan huis

Home
Conceptuele catering
Kok aan huis
Workshops
Voorbeelden
Opdrachtgevers
Contact

decorate  
Opdrachtgever: Poetry International
Opdracht: Verzorg een diner voor Kinderpoetry met als thema: dichter aan tafel.
Bij binnenkomst staan er hapjes op tafel, er is een strak draaiboek in verband met de grote aantallen dichters en acts. Het diner is vegetarisch ivm diverse culturen en budget.
Aantal personen: 80
Concept: Op tafel staan tapas geïnspireerd op de letters van het alfabet. Letterpasta met tomatensaus in kleine bakjes, letters gesneden van wortel en rettich, mini-romatomaatjes als O en rechte dipstokjes met tappenades.
Het hoofdgerecht bestaat uit allitererende gerechten die bijna klinken als een gedicht;
tutti-frutti, ratatouille, risi-e-bisi risotto, mesclun. Het nagerecht: wie dit leest eet poep (chocolademousse).

Opdrachtgever: Rotterdamse Montessori schoolvereniging ism commissie Groot SchoolDiner.
Opdracht: Verzin een thematisch diner voor alle kinderen en hun ouders van de school. Een diner waarbij het schoolplein verandert in een restaurant. Betrek de kinderen zoveel mogelijk bij het tot stand komen van het diner.
Aantal personen: 600
Concept: Het thema is Eten bij de Koningin. Dit is didactisch verantwoord; de kinderen leren etiquette en horen aan tafel te blijven zitten. Bij binnenkomst staat op tafel: door de kleuters gebakken oranje pompoenvlechtbrood met drie kleuren boter rood (zalm), wit (zoute boter) en blauw (lavendel).
Vooraf komt een crudité -wortelsalade, truffe de chine en rettich met yoghurtdip, prinsessenbonen, tomaatjes. De schalen zijn opgemaakt in rood-wit-blauw. Als  hoofdgerecht wordt om logistieke redenen gekozen voor rijst met draadjesvlees en groentes, wel wordt elk bord bekroond met een uit wortel gesneden kroontje. Het toetje bestaat uit een petit-grand dessert: een klein bordje met een chocoladebakje met zomerkoninkjes, een schaaltje met witte chocolademousse met blauwe bessen en een door de kinderen van oranje fondant voorziene minicake met een gouden parel.
De kinderen van groep 8 konden na een professionele training de bediening op zich nemen.

Opdrachtgever: Een aanstaand bruidspaar
Opdracht: Verzorg een informele lunch thuis, na de huwelijksvoltrekking.
Aantal personen:15
Concept: Voorspel, Hoofdgerecht, Naspel met een kwinkslag. Bij binnenkomst champagne met kleine hapjes, als hoofdgerecht een mannen- en vrouwenschaal met salade, als nagerecht hemels verleidelijke frambozen met witte chocolade-lavendelsaus.

 
© 2008 Wijnstok & Spruit | Design by Zorander Webdesign